Q1-Trackracing

Actualiteit met Hanne

Gt Cup Open: round 5 Barcelona

Afgelopen weekend hebben we het seizoen van de GT Cup Open afgesloten op het mooie circuit van Barcelona. Het was voor ons als team een dubbel weekend. We zullen beginnen bij het feit dat het voor John niet goed geëindigd is. Naarmate het einde van de race heeft John een zware crash gehad, met een gebroken rug tot gevolg. Ook al hadden we goede resultaten gereden, we zaten allemaal erg in met John. Wij wensen hem ook enorm veel sterkte en een spoedig herstel.  Hopelijk snel terug de oude.

Lees meer »

Aanloop GT Cup Open round 5 Barcelona

We zijn alweer aangekomen voor het laatste raceweekend van het seizoen. Na ons top weekend in Monza, waar we maar liefst 14 bekers mee haar huis mochten nemen, reizen we komend weekend af richting Barcelona, waar we nog wat zonnestralen kunnen meepikken.

Lees meer »

Round 3: PCCB Zandvoort

Voor de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux reisden we af naar de Nederlandse duinen, namelijk het circuit van Zandvoort. Ditmaal namen we één auto mee, de nummer 54 van Jan Lauryssen. Hij heeft zich al goed bewezen in zijn klasse en staat los op de eerste plaats in de Pro-Am categorie.

Lees meer »

Round 2: GT Cup Open Spa Francorchamps

Wat een weekend! Het tweede race weekend van de GT Cup Open was op het mooiste circuit van de wereld, namelijk Spa Francorchamps. Ons team had maar liefst 5 auto’s bij. Natuurlijk was Jan van de partij. Ook Laurent was er weer bij en John had ook opnieuw zijn zitje. Het duo Schouten-Valkre stond ook te popelen om in te stappen. Deze keer vergezelde Filip ons en was daarmee onze vijfde auto. Vorig jaar op Spa stond heel ons team op het podium, dat was dit jaar ook weer ons doel.

Lees meer »

Round 2: PCCB Zolder

Afgelopen weekend waren we te vinden in Zolder voor de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. Ditmaal vergezelde Nicolas ons in de AM klasse met de nr 53. Jan was uiteraard ook weer van de partij in de PRO-AM klasse.

Lees meer »

Round 1: GT Cup Open Paul Ricard

Het seizoen in de GT Cup Open is ook eindelijk van start gegaan voor het Q1 team. Met maar liefst 4 auto’s waren we aangekomen op het circuit van Paul Richard. Ook hebben er 2 nieuwe rijders zich bij het team gevoegd. De Franse Lukas Valkre, die dit seizoen rijdt met de snelle Dirk Schouten. Laurent Vandervelde is ook een nieuwe rijder bij ons. Hij rijdt samen met Nicolas Vandierendonck in de groen-gele 992 Cup. Nicolas rijdt dit seizoen niet in zijn eigen auto, de fel groene bolide is gegaan naar het jongste duo Dirk en Lucas. John de Wilde is ook terug in ons Q1 team. John is een snelle, constante rijder die je zeker niet moet onderschatten. Ook is Jan Lauryssen er weer bij met zijn blauwe 992. Ja het klopt, Jan is er altijd bij. 😁 

Lees meer »

Round 1: Belcar Endurance Championship Zolder

Het seizoen van de Belcar is ook van start gegaan. De eerste race was op eigen bodem, namelijk het circuit van Zolder. Deze keer was het tijd om de paarse bolide uit de stal te halen. Het volledige kampioenschap wordt gereden door het sterke duo Filip Teukens en Jan Lauryssen. De GTA klasse zag er goed uit, 13 wagens waaronder 9 Porsches. 

Lees meer »

Round 1: PCCB Spa Francorchamps

Eindelijk is het terug tijd voor de spannende sprintraces. De eerste manche van de Porsche Carrera cup Benelux werd gereden in de Vlaamse Ardennen. Afgelopen winter hadden ze het circuit van Spa onder handen genomen met kleine aanpassingen aan de baan en volledige nieuwe asfalt. De nieuwe Eau Rouge zal voor iedereen spannend zijn. Dit seizoen is onze 54 er weer bij, natuurlijk met Jan Lauryssen achter het stuur. Na vorig jaar bekroond zijn geweest tot Am kampioen in zijn allereerste seizoen ooit, stapt hij dit jaar een trede hoger en sluit hij zich aan bij de Pro-Am's. Hij reed ook zijn eerste keer races zonder abs, die hij vorig jaar wel nog had. 

Lees meer »

Race 1 WEK Zandvoort

Na een lange winterstop is het raceseizoen eindelijk van start kunnen gaan. In de winterstop hebben we evenzeer ons beste beentje voorgezet om in 2022 weer zo goed mogelijke auto’s aan de start neer te zetten. Het team is druk bezig geweest om de professionaliteit van het team nog beter te maken want ook dit jaar willen we weer kampioenschappen op onze naam.

Lees meer »

Round 6 PCCB Hockenheim DTM

Voor we het beseffen is het laatste raceweekend van de Porsche Carrera cup Benelux finito. Wat is het seizoen omgevlogen, we kunnen haast niet geloven dat het al voorbij is. Het laatste weekend hebben we afgesloten met 2 podiumplaatsen. We hadden gehoopt op meer, maar hey, dat is racen. Je hebt veel niet in de hand, maar dat maakt de sport ook weer spannend natuurlijk. Het weer in Duitsland was goed, we hebben nog kunnen genieten van de laatste zonnestralen van dit jaar.

Lees meer »

Round 5 PCCB Assen DTM

Het voorlaatste weekend van de Porsche cup is geweest samen met de DTM in Assen. Het seizoen zit er bijna op. We gaan alvast starten met het goede nieuws: Jan is kampioen in de AM klasse! Dat voor zijn eerste seizoen in de autosport ooit en dat terwijl het laatste weekend nog niet eens is geweest. Super goed gedaan van Jan en het team. Mooier kan je het niet hebben. Hopelijk kan hij in Hockenheim nog wat punten bij elkaar sprokkelen voor het algmene kampioenschap. 

Lees meer »

Historic GP Zolder, Belcar Series

Afgelopen weekend waren we te vinden op eigen grond. We reden een wedstrijd mee in de Belcar Endurance Championship samen met Mr D. en Nicolas in de Cayman en Jan in zijn 992 cup. Beide rijden een wedstrijd mee, maar rijden niet voor het kampioenschap. Voor Mr D. was het nog maar zijn tweede wedstrijd ooit. Zijn eerste wedstrijd was echt een top prestatie met zelfs een eerste plaats. Jan kwam mee om zich vooral te amuseren en nog wat ervaring op te doen. 

Lees meer »

Round 3 PCCB Zandvoort

Het weekend van 9-11 juli waren we te vinden in de duinen aan de Nederlandse kust. Het derde weekend, we zitten aan de helft van ons seizoen nu. Ditmaal waren we helaas maar met twee auto's. Nicolas kon wegens een nek blessure de wedstrijden niet rijden. Het is spijtig want hij verliest kostbare punten voor de PRO-Am klasse. Vrijdag reden we de twee vrije trainingen. De eerste vrije training was nog een beetje zoeken. Door een abs probleem had Jan niet veel kunnen rijden, ook de tweede vrije training kon hij er niet bij zijn omdat hij terug naar België moest voor andere verplichtingen. Filip reed in zijn tweede vrije training een heel stuk sneller. We hadden goede moed om zaterdag de kwalificatie te rijden. Filip strijdt ook mee in de PRO-Am klasse, een klasse waar iedereen dicht bij elkaar zit.  Zaterdagvoormiddag was het al vroeg dag om de kwalificatie te rijden. Iedereen was klaar voor de strijd. In het begin hadden we een beetje een moeilijke quali. Het tempo lag hoog. Toch heeft Filip een mooie vierde plek in zijn klasse behaald. Jan ging als een speer. Hij had niet minder dan de tweede plek algemeen op zijn naam staan en dat voor een AM rijder! We gaan nog veel zien van Jan. Rond de middag gingen we allemaal richting de grid voor de eerste race van het weekend. Super spannend, wetende dat Filip goed stond in zijn klasse en onze blauwe raket helemaal van voor stond. Met de opwarmronde merkte Filip dat zijn stuur los zat, hij is direct naar binnen gekomen en ze hebben zijn stuur vast gezet, jammer was de race al gestart en Filip moest achteraan aansluiten. Heel veel kostbare tijd verloren. Jan was goed mee en kon zijn tweede positie behouden. Hij kon perfect mee met de PRO's. Omdat Jan een AM rijder is, heeft hij als enigste ABS en daar kon hij mooi gebruik van maken. Tot enkele minuten voor het einde, toen kreeg Jan een melding dat zijn banden plat waren, dat samen met pickup op zijn banden had hij echt het gevoel dat ze plat waren. Alle plaatsen verloren toen hij de pit in kwam. De sensoren van de wagen waren stuk waardoor hij een verkeerde melding kreeg en zijn banden niet plat waren. Heel erg jammer, anders was hij tweede algemeen geworden. Maar zo een dingen horen erbij als je een beginner bent, dat is leergeld.  Op naar race twee. 

Lees meer »

Round 2 GT Open Cup Spa Francorchamps

Afgelopen weekend waren we weer te vinden op het prachtige Spa Francorchamps. Met maar liefst 4 auto's stonden we klaar voor de GT Cup Open. Maciej en Artur reden weer in de 991.2, Filip reed samen met Jaap van Lagen, Jan en Bas Schouten waren samen een team en Nicolas en Dirk Schouten reden samen op 1 auto. Ons doel van dit weekend: Zoveel mogelijk Q1 auto's het podium op, liefst allemaal. 

Lees meer »

Round 1 GT Open Cup Paul Richard

Afgelopen weekend was het eindelijk tijd voor de eerste manche van de GT Cup Open  met onze nieuwe rijders Maciej Darmekto en Artur Janosz op het circuit van Paul Richard. Na lang wachten konden onze Poolse vrienden eindelijk achter het stuur kruipen met als doel: de snelste Polen van het veld zijn. Dit jaar staan er veel landgenoten aan de start van het kampioenschap. 

Lees meer »

Q1 News

Woensdag 5 mei waren opnieuw te vinden in de Belgische Ardennen. Amper drie dagen na de eerste wedstrijd van de Porsche Carrera cup Benelux stonden we opnieuw op het circuit, ditmaal voor een trackday bij Curbstone events. Mr Cayman had zijn splinternieuwe GT4 mee. Een speciaal moment, je eerste nieuwe raceauto! De eerste stint was zeer nat, te nat. We zitten bijna half mei en het heeft zelfs nog gesneeuwd. Niet veel later werd het ook rood, de condities waren te slecht. Het was typisch Spa Francorchamps weer, koud, regen,... 

Lees meer »

Round 1 PCCB Spa Francorchamps

Afgelopen weekend was het eindelijk zover! De eerste wedstrijd van de Porsche Carrera cup Benelux. Hier had iedereen lang naar uitgekeken en hier hebben het team en de rijders lang naartoe gewerkt. Voor Jan ook zijn allereerste race ooit. Een nieuw veld, nieuwe auto's, nieuwe rijders, iedereen was benieuwd hoe het eerste raceweekend ging verlopen.

Lees meer »

Q1 News

Vrijdag 16 april waren we te vinden in Spa Francorshamps voor een officiële testdag van de Porsche Carrera cup Benelux. We waren allemaal al vroeg uit de veren om te vertrekken naar het mooie F1 circuit. Met 3 auto's hadden we een drukke dag in het vooruitzicht. Om 10 uur was het tijd voor de eerste sessie met de 992's op het snelle circuit.

Lees meer »

Q1 News

Woensdag 14 april is Nicolas een dagje gaan coachen op het circuit van Spa Francorshamps. Piet had zijn eerste circuit ervaring ooit met zijn porsche 991 GT3. Dat direct op Spa dus dat is een grote uitdaging. Een zeer snel circuit waar je op de gas moet durven duwen. Door het doorzettingsvermogen van de piloot en zijn coach, heeft Piet een schitterende laatste sessie gereden.

Lees meer »

Q1 News

Donderdag 8 april waren we te gast bij het circuit van Zolder met 3 auto's. Het was een leerrijke dag voor velen. Jan Lauryssen was helaas afwezig door Covid 19. Get well soon Jan!  Team on full alert met 3 auto’s Filip en Nicolas op de 992, Didier op de Cayman GT4.

Lees meer »

Roll out Zandvoort PCCB

Maandag middag waren we vertrokken vanuit Neeroeteren naar het circuit van Zandvoort voor de roll-out van de nieuwe 992's. Dinsdag was het zo ver. Na lang wachten konden onze piloten  eindelijk instappen in hun nieuwe raceauto. Er is een groot verschil tussen de 991 en de 992: een volledig andere ophanging, iets meer vermogen, een nieuwe look en nog van alles. Eigenlijk een totaal nieuwe auto om te leren kennen voor de piloten en het team. 

Lees meer »

Q1 News

Donderdag 4 maart zijn we weer afgezakt naar het circuit van Zolder. Het weer was slecht, heel slecht. Gevaarlijke condities, aquaplanning op de start/finish. De volle concentratie was van groot belang. Gelukkig zijn we er zonder brokken vanaf gekomen, voor anderen was dat helaas anders...

Lees meer »