Round 1 GT Open Cup Paul Richard

Gepubliceerd op 19 mei 2021 om 21:33

Afgelopen weekend was het eindelijk tijd voor de eerste manche van de GT Cup Open  met onze nieuwe rijders Maciej Darmekto en Artur Janosz op het circuit van Paul Richard. Na lang wachten konden onze Poolse vrienden eindelijk achter het stuur kruipen met als doel: de snelste Polen van het veld zijn. Dit jaar staan er veel landgenoten aan de start van het kampioenschap. 

Artur is een professionele, zeer snelle rijder die o.a. F3 en de Lamborghini Super Trofeo Asia heeft gereden en samen met Maciej vormen deze twee een zeer sterk duo dat samen wil gaan voor de overwinning. Op het mooie Zuid-Franse circuit staat er een deelnemersveld te wachten met 12 cupauto's. Vrijdag was het tijd voor de vrije trainingen en de eerste kwalificatie. Alles verliep goed, de auto was goed, tijd om te laten zien wat ze in huis hebben. 

De eerste kwalificatie werd gereden door Artur. Een mooie, welverdiende P2! Super tijd en plaats om het weekend te starten. Zaterdag was het tijd voor en race 1. Artur, die de kwalificatie had gereden, gaat ook de eerste wedstrijd rijden van het weekend. Het startschot was gegeven en Artur was er als een speer vandoor, hij lag directe op kop en hield iedereen mooi achter zich. Het was een mooie race om te waren en we zijn met een mooie derde plaats afgevlagd. Mooie prestatie voor een eerste race in een nieuw kampioenschap met een volledig nieuw team. 
Zondag was het aan de beurt voor Maciej. Maciej heeft minder ervaring en alle circuits dit seizoen zijn nieuw voor hem. Extra spannend dus. Omdat Maciej nog een nieuwe baan aan het leren kennen was, had het team een tactische zet gedaan. We wisten dat Maciej niet de eerste tijd ging rijden, dus we hebben hem geen nieuwe banden gegeven. Toch heeft hij een vijfde plaats gereden en dat op een nog redelijk onbekend circuit. 
In de namiddag was het tijd voor race 2. Mac nam de start en kon goed blijven aansluiten. Na een half uur was het tijd voor Artur en.... hij kreeg de nieuwe banden. De nog nieuwe ongebruikte banden hadden wij expres voor Artur gelaten, zodat hij op nieuw rubber kon racen, terwijl de andere hun banden al voor een groot stuk weg waren. Artur heeft maar liefst 6 auto's ingehaald. Maciej heeft ook een enorme progressie gemaakt dit weekend! Race 2 zijn we geëindigd op de tweede plaats. Wij zijn trots! 

Wij willen iedereen bedanken voor de steun en de hulp dit weekend. Zonder het team is het niet mogelijk om deze resultaten te behalen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.