Round 2: GT Cup Open Spa Francorchamps

Gepubliceerd op 22 juni 2022 om 21:48

Wat een weekend! Het tweede race weekend van de GT Cup Open was op het mooiste circuit van de wereld, namelijk Spa Francorchamps. Ons team had maar liefst 5 auto’s bij. Natuurlijk was Jan van de partij. Ook Laurent was er weer bij en John had ook opnieuw zijn zitje. Het duo Schouten-Valkre stond ook te popelen om in te stappen. Deze keer vergezelde Filip ons en was daarmee onze vijfde auto. Vorig jaar op Spa stond heel ons team op het podium, dat was dit jaar ook weer ons doel.

De vrije trainingen verliepen echter al prima. Ons team had de plaatsen 1,2,3,4 en 7 kunnen bemachtigen. Als het weekend zo verder bleef verlopen kon het niet beter.
Zoals altijd gelden de regels in de GT Open dat degene die de kwalificatie rijdt, ook in de race moet starten. Jan, Filip, John en Laurent reden alleen dus mochten beide kwalificaties rijden. Bij het duo reed Lucas de eerste kwalificatie.

De resultaten van de quali waren als volgt:  
P2: Jan Lauryssen  
P3: John de Wilden (P1 AM klasse)  
P5: Filip Teukens (P3 AM klasse)  
P6: Lucas Valkre 
P8: Laurent Vandervelde (P5 AM klasse)

 

Iedereen maakte zich klaar voor de race die ging starten om 17u. De piloten kropen de auto in en de teamleden stonden onze rijders bij, op naar de startgrid. De opwarmronde ging beginnen en toen gebeurde er iets heel erg triest. De versnellingsbak van de paarse 992 waar Filip in reed, schakelde niet meer. Dit had waarschijnlijk nog iets te maken met het ongeval. Weer pech voor Filip. Het team zat echt met hem in want we willen allemaal dat Filip ook terug alle kansen heeft om te bewijzen wat hij waard is. Er bleven 4 auto’s over. De rest van de race verliep vlekkeloos. Dirk Schouten heeft laten zien wat hij kan en heeft de groene 53 op plaats 2 binnen gehaald. Hij heeft een gat van ongeveer 20 seconden dichtgereden in zijn stint, super prestatie. Ook voor Lucas was het zijn eerste race in de Vlaamse Ardennen, ook hij heeft goed gereden aangezien hij weinig ervaring heeft op het snelle circuit. John is zoals altijd een snelle maar ook zeer slimme rijder en heeft de overwinning in zijn categorie op zijn naam mogen zetten. Laurent heeft op nog niet heel veel ervaring, maar je merkt dat hij iedere wedstrijd sterker en sterker wordt en echt het duel durft aan te gaan met de andere rijders. Van hem gaan we zeker ook nog mooie dingen zien de komende tijd, hopelijk met veel podiumplaatsen. Onze Jan had weer strak, constant en hard gereden. Hij heeft de wedstrijd alweer gewonnen met zelfs 10 seconden voorsprong. Snelle en gekke Jan toch!

Zondag was het tijd voor de tweede kwalificatie en de tweede race. Ditmaal reed Dirk de kwalificatie in plaats van Lucas. Dirk is een lief en zacht persoon maar in de auto zie je een totaal andere kant van hem. Dirk is een super snelle rijder waar we nog veel van gaan horen. Dirk heeft de auto op de pole-position gezet. Jan volgde met een tweede plaats, John plaats 3 en eerste in zijn klasse, Filip plaats 5 en plaats 2 in zijn klasse en Laurent plaats 9 en 5de in zijn klasse.

Ook de race verliep prima. Onze rijders hadden weer sterk gepresteerd. De overwinning was voor Jan. Twee keer gewonnen dit weekend, zeer sterk gereden door Jan. Ook John alweer gewonnen in zijn klasse. Dirk en Lucas volgde met een derde plaats algemeen en Laurent eindigde op dezelfde plaats waar hij gestart was.

Ons team is enorm trots op de prestatie en de maar liefst 6 podiumplaatsen die we op onze naam mochten zetten waarvan 4 overwinningen. We hebben heel mooie punten bij elkaar gespaard. Op dit moment staan we aan de leiding in het kampioenschap en we gaan er alles aan doen om die plaatsen te behouden.

Volgend weekend zijn we alweer van de partij met opnieuw een wedstrijd in de PCCB in de Nederlandse duinen.

See you in Zandvoort!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.