Round 5 PCCB Assen DTM

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 19:01

Het voorlaatste weekend van de Porsche cup is geweest samen met de DTM in Assen. Het seizoen zit er bijna op. We gaan alvast starten met het goede nieuws: Jan is kampioen in de AM klasse! Dat voor zijn eerste seizoen in de autosport ooit en dat terwijl het laatste weekend nog niet eens is geweest. Super goed gedaan van Jan en het team. Mooier kan je het niet hebben. Hopelijk kan hij in Hockenheim nog wat punten bij elkaar sprokkelen voor het algmene kampioenschap. 

Voor de rest hebben we naar omstandigheden wel een goed weekend gehad. Voor de een de ene dag wat beter dan de andere maar dat hoort erbij. Wij weten allemaal wel dat de snelheid er zeker is bij alle drie onze piloten. 
Vrijdag stonden de vrije trainingen op het programma. De eerste vrije training was nog een beetje zoeken en erin komen want voor Nicolas was het twee maanden geleden dat hij nog een race heeft gereden door zijn nek blessure en voor Filip was het alweer twee jaar geleden dat hij nog op Assen had gereden. Jan was er onlangs wel nog geweest maar ook voor Jan was het nog maar de tweede keer dat hij ooit in Assen had gereden. 
De tweede vrije training gingen goed. Ze hadden alle drie een betere vrije training gereden en een er meer dan een seconde van de rondetijd afgepitst. Enkel zorgde de tracklimits voor iedereen in het veld wel de nodige straf en problemen. 

Zaterdag was het tijd voor de kwalificatie en race 1. Om 20 voor 9 mochten ze de baan op om de twee beste tijden te rijden wat de startpositie zal bepalen. We waren aangenaam verrast. Jan startte twee maal op P1 in de AM klasse, P9 en P8 algemeen, Nicolas startte op P7 en P6 in de Pro-Am klasse, P16 en P14 algemeen en Filip had helaas zijn beste tijden mogen afgeven door de tracklimits en startte op P6 en P7 in de Pro-Am klasse, P15 en P15 algemeen. 

Het startschot was race 1 werd gegeven om 16:10 en iedereen had een super start. Jan was heel goed weg tussen de Pro's maar helaas werd rij er in ronde 3 afgetikt door een deelnemer uit de andere klasse die iets wou proberen wat eigenlijk niet mogelijk was. Einde oefening, grote teleurstelling. Nicolas was heel goed bezig, zat in de top 3 in zijn klasse, maar helaas was hij door een stuurfoutje rond zijn as gegaan en verloor heel wat posities. Uiteindelijk heeft hij wel heel mooie strakke tijden gereden maar het podium was helaas niet meer in zicht. Onze Teu had ook een goede start. Hij zat goed in zijn ritme en was maar liefst 3 plaatsen eerder gefinished dan dat hij was gestart. 

Zondag race 2. De mannen hadden heel wat werk om Jan zijn auto terug in orde te krijgen. Er was toch meer schade dan ze gedacht hadden. Het team had een super goede job gedaan om de auto weer piekfijn in orde te maken. Om 16:10 gingen de lichten uit en opnieuw hadden ze een goede start. Iedereen pakte een paar plaatsen richting voor. De eerste ronde was het al onmiddellijk safety car. Tijdens de safety car kreeg Nicolas een tikje waardoor hij in het gras terecht kwam en hij een paaltje meeman. Gelukkig kwam hij het gras ook weer uit. Na de herstart zaten Nicolas en Filip achter elkaar. Nicolas reed eerst, daarna Filip. Omdat Nicolas nog vuile banden op moest hij harder in de remmen gaan en Filip was recht achter hem. Filip had twee keuzes: ofwel reed hij op Nicolas in ofwel moest hij uitwijken. Uiteraard koos hij voor optie 2 maar daarachter zat nog iemand anders die Filip wou inhalen waardoor Filip en de andere deelnemer contact hadden en ze allebei helaas uitvielen. Nicolas en Jan waren nog in de game. Na een paar rondes verloor Nicolas teveel water, door het paaltje wat hij had geraakt was de radiator beschadigd en begon hij water te verliezen. Nicolas moest noodgedwongen zijn Porsche aan de kant zetten. Uiteindelijk was alleen onze Jan nog in de wedstrijd en wat ging hij hard. Hij stond zijn mannetje tussen de Pro's en gaf zich zeker niet zomaar gewonnen. Jan finishte uiteindelijk op een zesde plaats algemeen en natuurlijk eerste AM! We are the champions! 
Jan wordt beter en beter en zit nog niet aan zijn limiet dus daar gaan wij nog veel van zien. 

Dit weekend zijn we alweer in Monza met drie auto's in de GT Cup open. Onze Poolse vrienden Artur en Maciej, Nicolas samen met Dirk Schouten en natuurlijk is ook weer Jan van de partij. 

Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.
See you soon! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.