Round 6 PCCB Hockenheim DTM

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 17:47

Voor we het beseffen is het laatste raceweekend van de Porsche Carrera cup Benelux finito. Wat is het seizoen omgevlogen, we kunnen haast niet geloven dat het al voorbij is. Het laatste weekend hebben we afgesloten met 2 podiumplaatsen. We hadden gehoopt op meer, maar hey, dat is racen. Je hebt veel niet in de hand, maar dat maakt de sport ook weer spannend natuurlijk. Het weer in Duitsland was goed, we hebben nog kunnen genieten van de laatste zonnestralen van dit jaar.

Vrijdag reden we onze twee vrije trainingen. Voor Jan en Filip was het de eerste keer op deze baan in real life. Hockenheim is een redelijk technisch circuit dus je moet de baan wel kennen om snel te zijn.De eerste vrije trainingen verliepen goed voor Jan en Filip. Voor Nicolas iets minder, de set-up van de auto was niet optimaal waardoor hij geen goede tijden heeft kunnen rijden. Gelukkig heet het daarom ‘training’ en met de tweede vrije training, na een paar aanpassingen was hij weer goed mee.

Zaterdagvoormiddag was het tijd voor de kwalificatie. Laten we beginnen met Filip. Filip zat in een heel goede drive afgelopen weekend. Hij start maar liefst twee keer op P3 in zijn klasse. Jammer genoeg moest hij wel twee plaatsen achteruit op de grid voor race 1 door een accidentje van in Assen. Voor Nicolas verliep het een stuk minder. Hij was te gebrand om te rijden en zijn hoofd wou sneller mee dan de auto, waardoor zijn banden nog niet goed opgewarmd waren en hij daardoor in ronde 2 in de bandenmuur terecht kwam. Nicolas moet beide wedstrijden helemaal achteraan starten. Jan had ons weer aangenaam verrast. Hij start maar liefst op P2 algemeen en P4 algemeen. Dat beloofd voor de races!

In de late namiddag stonden we allemaal klaar voor de eerste race van het weekend. Het team stond vol adrenaline in de box. Het lichten dingen uit en Jan hield hem mooi op P2. Een paar bochten later was het drama. Een andere deelnemer dook in een gat wat onmogelijk was om in te halen. Hij tikte Jan waarvoor Jan rondging, het was een slagveld. Door de niet zo slimme zet van de andere deelnemer, was het ook voor de kampioenschapsleider Huub van Eijndhoven gedaan. Zijn volledige kampioenschap was na één minuut in het water gevallen. Er kwam een safetycar procedure. Jan had flink wat schade maar kon nog de pit inrijden om snel iets te herstellen en kwam net voor de safetycar terug buiten, waardoor hij geen ronde kwijt was. Jan was aan het inhalen, hij was mooi terug naar voor aan het komen. Toen hij terug in de buurt was bij Nicolas, had Jan helaas te laat geremd waardoor hij Nicolas aanreed. Nicolas zijn radiator was kapot waardoor Nicolas binnen moest komen met een DNF. Super jammer want hij was zo goed naar voor aan het komen. Helemaal achteraan gestart en na een paar rondes was het podium al in zicht. Nicolas en wij als team, waren behoorlijk van slag. Teammaatjes die tegen elkaar aanrijden zou altijd vermeden moeten worden maar iedereen maakt fouten. Het was nooit Jan zijn bedoeling geweest, dat weten we allemaal. Ondertussen was Filip zeer strak aan het rijden. De baan lag hem echt goed, ook zijn tijden waren heel constant. Hij heeft heel mooie gevechten gehad met andere deelnemers en was sneller dan de meeste in zijn categorie. Filip had onze eerste beker binnen gehaald van het weekend! Onze Teu is geëindigd op een derde plaats.

Er was behoorlijk wat schade aan de Porsche van Jan en Nicolas. Het team heeft weer super hard gewerkt om de auto’s weer pico bello af te werken tegen zondag. Veel carrosserie schade, schade aan de ophanging, kapotte radiator, kapot stuurhuis en ook een paar kapotte velgen, dan moeten de auto’s ook weer opnieuw uitgelijnd worden. Een behoorlijk werk. Het team had weer uitstekend werk neergezet. Chapeau voor onze mannen en hun doorzettingsvermogen.

Zondag was het tijd voor de tweede manche. Door de aanrijding met Nicolas moest Jan 5 gridplaatsen achteruit, van P4 naar P9.  De start was gevallen en alles verliep zonder brokken. Nicolas was weer een sterke inhaalrace aan het doen. Hij stak de een na de ander voorbij. Ook Filip was er weer goed bij, Jan bleef P8 algemeen behouden. Het was redelijk rustig in het veld. Niemand man nog risico’s omdat het de allerlaatste race was en er nog steeds kostbare punten te verdienen waren. Na ongeveer 15 minuten kwam Jan de pitlane binnen omdat de auto bijna niet meer te besturen was. Waarschijnlijk was het nog een gevolg van de harde klap van de dag ervoor door de twee aanrijdingen. Een DNF voor Jan. Filip bracht hem net langs het podium binnen over de finishlijn, maar nogsteeds een mooie vierde plaats. Nicolas, die helemaal achteraan was gestart, had onze tweede beker binnen gehaald. P3 voor Nicolas, proficiat!

 

Over een paar weken zijn we er weer voor de laatste race van het jaar.

Bedankt aan iedereen die dit mogelijk maakt. Van rijders, toch mechaniekers, tot ingenieurs en de catering. Iedere schakel is even belangrijk. Wij zijn heel blij met ons als team en zouden voor geen geld van de wereld het anders willen zien. Wij zijn één grote familie met een passie voor racen.

Tot snel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.