Round 1: Belcar Endurance Championship Zolder

Gepubliceerd op 16 mei 2022 om 20:57

Het seizoen van de Belcar is ook van start gegaan. De eerste race was op eigen bodem, namelijk het circuit van Zolder. Deze keer was het tijd om de paarse bolide uit de stal te halen. Het volledige kampioenschap wordt gereden door het sterke duo Filip Teukens en Jan Lauryssen. 
De GTA klasse zag er goed uit, 13 wagens waaronder 9 Porsches. 

Het weekend begon goed. Op zaterdag was er in de voormiddag de vrije training. Die hebben we ook vooral benut om de pitstops te oefenen. Zo hebben we onder andere het tanken geoefend, de bandenwissel en de pilotenwissel, zodat we ons zo goed mogelijk konden voorbereiden op de wedstrijd. Die ging namelijk pittig worden want de concurrentie was aan elkaar gewaagd. 
In de vroege namiddag hadden we de kwalificatie. Omdat er in onze klasse een Audi R8 GT2 zit en 2 Lamborghini Huracans, wisten we dat de pole niet mogelijk was, maar de eerste Porsche op de grid zullen en moesten we zijn. 
We weten allemaal dat Jan een stuk kan sturen. Alles zat zo dicht bij elkaar tijdens de kwalificatie, maar niemand was sneller dan Jan. Hij had maar liefst 1.30,8 gereden, wat super snel is. We kwamen uit op een derde plaats algemeen op de startblokken, waaronder de eerste Porsche achter een Lambo. 

Zondag 15 mei was de 2uurs race. Om 13 uur zou de race van start gaan. Filip ging starten waarna Jan daarna het stuur zou overpakken. 
De race was begonnen en Filip was goed mee. Helaas duurde de race niet zo lang en hebben we kort na de start moeten opgeven wegens schade door een stuurfoutje wat helaas fataal werd. 
Spijtig voor de punten maar er is nog niks verloren. 
Nu is het team weer volop bezig voor de eerste race van de GT Cup Open op Paul Richard aankomend weekend. 
Wij willen iedereen bedanken die het weer mogelijk heeft gemaakt om een goede auto af te leveren en alles daar rondom. Ook onze piloten voor het vertrouwen in ons team en laten we ervoor zorgen dat het een top jaar wordt. 
Tot snel! 

 

Foto's: 
Photography_bygwenn  

Nico Vanspauwen Photography 

Rudy Houbrechts

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.