Round 1: GT Cup Open Paul Ricard

Gepubliceerd op 24 mei 2022 om 20:34

Het seizoen in de GT Cup Open is ook eindelijk van start gegaan voor het Q1 team. Met maar liefst 4 auto’s waren we aangekomen op het circuit van Paul Richard. Ook hebben er 2 nieuwe rijders zich bij het team gevoegd. De Franse Lukas Valkre, die dit seizoen rijdt met de snelle Dirk Schouten. Laurent Vandervelde is ook een nieuwe rijder bij ons. Hij rijdt samen met Nicolas Vandierendonck in de groen-gele 992 Cup. Nicolas rijdt dit seizoen niet in zijn eigen auto, de fel groene bolide is gegaan naar het jongste duo Dirk en Lucas. John de Wilde is ook terug in ons Q1 team. John is een snelle, constante rijder die je zeker niet moet onderschatten. Ook is Jan Lauryssen er weer bij met zijn blauwe 992. Ja het klopt, Jan is er altijd bij. 😁 

 

Zoals altijd zijn de regels bij de GT Open dat één rijder de eerste kwalificatie rijdt en start bij de eerste race en de dag erna rijdt de andere rijder de tweede kwalificatie en de tweede race.Zaterdag had Jan zijn auto op de tweede plek algemeen gezet, Lukas had plaats P4 op zijn naam staan, Nicolas P5 algemeen en eerste in de AM klasse en John P11 en P6 in de AM klasse.
De race ging van start in de namiddag. Iedereen was goed weg, vooral John, hij had direct een paar plaatsen goed gemaakt. Lucas had na een aantal ronden de derde plaats bemachtigd. Nicolas had goed zijn plek kunnen behouden en liet zich niet kennen. Jan was ondertussen op de tweede plaats algemeen met een mooie voorsprong.

De race duurt altijd 60 min. Iedere auto is verplicht binnen te komen en een bepaalde tijd stil te staan. Jan en John moesten geen pilotenwissel doen. Na de pitstop nam Jan de eerste plaats over en is vlekkeloos gewonnen. Dirk en Lucas stonden op de derde schap van het podium, dat voor Lukas zijn eerste race in dit kampioenschap. John is maar liefst binnen gekomen op een vierde plaats algemeen en is gewonnen is zijn klasse. Prachtig gereden van John! Laurent en Nicolas hadden ook de derde schap van het podium en 7e algemeen. Ook proficiat aan Laurent, want dit was ook zijn eerste race in de GT Open.

 

Zondag was het de beurt aan degene die zaterdag geen kwalificatie hebben gereden. Jan was er zondag helaas niet meer bij en had andere verplichtingen. Snelle Dirk heeft weer laten zien wat hij kon en had pole-position, wat een prestatie. John was ook de eerste in zijn klasse en vierde algemeen en Laurent een mooi P7 en P4 in de AM klasse.

De race ging van start om 16:35. Dirk was zonder moeite de snelste rijder op het veld. Hij was de race gestart en had bijna 20 seconde voorsprong op de tweede plaats, ongelofelijk sterk. John zat ook goed in het veld. John is een slimme rijder die goed weet hoe hij het beste kan rijden op strategisch vlak. Na een aantal ronde was het helaas afgelopen voor Laurent wegens mechanische problemen, heel erg jammer.     De resultaten van de tweede race: Dirk en Lukas P2, John weer een mooie P4 en weer gewonnen in zijn klasse.

Wij hebben zeer goede en belangrijke punten gepakt voor het kampioenschap. De GT Open is een goed georganiseerd en eerlijk kampioenschap en wij raden iedereen aan om dit kampioenschap te rijden.

Bedankt aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt, dankzij iedereen hebben wij zo een mooie resultaten gereden.

De volgende race is op onze eigen bodem in Spa Francorchamps.

We see you there!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.