Historic GP Zolder, Belcar Series

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 14:17

Afgelopen weekend waren we te vinden op eigen grond. We reden een wedstrijd mee in de Belcar Endurance Championship samen met Mr D. en Nicolas in de Cayman en Jan in zijn 992 cup. Beide rijden een wedstrijd mee, maar rijden niet voor het kampioenschap. 
Voor Mr D. was het nog maar zijn tweede wedstrijd ooit. Zijn eerste wedstrijd was echt een top prestatie met zelfs een eerste plaats. Jan kwam mee om zich vooral te amuseren en nog wat ervaring op te doen. 

Vrijdag reed alleen de Cayman de vrije training. Zaterdag was er de tweede vrije training, de kwalificatie en de eerste wedstrijd. We waren allemaal al vroeg op het circuit want om 9:00 moest er al gereden worden. Jan was ook aanwezig en beide auto's hebben een vlekkeloze training gereden, klaar voor de kwalificatie. 2 uur later reden beide wagens uit voor de quali waar de Cayman op P1 stond in zijn klasse en de cup een mooie P2, een goede prestatie van onze 3 rijders. 
In de late namiddag was het tijd voor de wedstrijd. Een race van 2 uur met 2 verplichte pitstops. De start was gevallen om 15:35. Mr D. ging voor de allereerste keer starten maar wat was hij goed weg. Hij had een heel goede start gemaakt, want de eerste keer starten is toch echt wel spannend. Jan zijn start was niet optimaal, maar hij was er als de kippen terug bij. 
Beide auto's waren goed mee in het veld tot net voor de eerste pitstop Mr D. een tik had met een andere rijder en zo voor een groot stuk in de grindbak terecht kwam. Hij kwam onmiddellijk binnen, het team deed een perfecte pitstop waarbij Nicolas achter het stuur kroop, maar helaas, er was behoorlijk was schade aan het wiel achteraan waarna Nicolas de auto direct achter de boxen moest parkeren. Een DNF dus, heel jammer.  
Jan was constant super strakke tijden aan het rijden. Hij was zowat de snelste van zijn klasse. Hij heeft 2 uur lang alleen gereden wat heel zwaar is. Jan heeft uiteindelijk zijn Porsche op een derde plek binnen gebracht. Proficiat! 

Zondag was het tijd voor race 2. Jan was er helaas niet bij, hij reed alleen de wedstrijd van zaterdag mee. Vandaag tweede kans voor Mr D. en Nicolas. Half 3 ging het licht op groen en Nicolas ging er direct vandoor met de eerste plaats. Hij heeft de auto heel lang op die plaats kunnen behouden, tot hij na een tijd helaas rond ging omdat zijn banden niet optimaal waren. Hij kwam binnen om de banden op druk te zetten en de auto werd bijgetankt. Helaas waren we toch wel wat tijd verloren. Op 50 min voor het einde kwam Nicolas terug binnen en was het tijd voor Mr. D om de wedstrijd af te maken. Ook hij reed goede tijden. Er viel hier en daar een beetje regen, maar ook de regen was hij de baas. Uiteindelijk zijn we op een mooie P2 gefinished. 

Het was niet ons beste weekend, maar weer een leerrijk weekend. Over een paar weken zijn we terug te vinden op het circuit van Assen voor de voorlaatste wedstrijd van de Porsche cup! 

See you there! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.