Round 2 GT Open Cup Spa Francorchamps

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 19:52

Afgelopen weekend waren we weer te vinden op het prachtige Spa Francorchamps. Met maar liefst 4 auto's stonden we klaar voor de GT Cup Open. Maciej en Artur reden weer in de 991.2, Filip reed samen met Jaap van Lagen, Jan en Bas Schouten waren samen een team en Nicolas en Dirk Schouten reden samen op 1 auto. Ons doel van dit weekend: Zoveel mogelijk Q1 auto's het podium op, liefst allemaal. 

Vrijdag was het zover voor de eerste vrije training. Alles verliep goed, het team was goed voorbereid, de sfeer was goed. We waren al van woensdag in Spa voor de trackday van Curbstone. 
Vrijdagvoormiddag in de tweede sessie had Maciej een foutje gemaakt in de Eau Rouge en helaas belande hij in de bandenmuur. Het team was onmiddellijk begonnen de auto te repareren. Er was redelijk wat schade maar de dag erna stond de auto terug op de paddock. Top werk geleverd van het team. 
Resultaat FP1: Lauryssen-Schouten 2:26.4  
                     Darmetko-Janosz 2:27.6   
                     Vandierendonck-Schouten 2:27.7
                     Teunkens-Van Lagen 2:28.4

Zaterdag is zoals altijd de eerste kwalificatie en de eerste race. Iedereen was er klaar voor, klaar voor de strijd. Wij willen het podium! 
Resultaat Q1: P2 Darmekto-Janosz   
                     P3 Lauryssen-Schouten   
                     P5 Teunkens-Van Lagen   
                     P6 Vandierendonck-Schouten 

In de late namiddag was het eindelijk tijd voor race 1. 
De start was gegeven en iedereen ging als een speer. Artur reed direct vooraan. Na La Source richting Eau Rouge werd hij gesandwicht tussen de betonnen muur en een andere rijder. Artur kon geen kant op. Jammer dat zo een dingen moeten gebeuren. De wedstrijd was na 30 seconden afgelopen voor hen. Super spijtig want ze gingen voor het volledige kampioenschap strijden. Helaas blijven er nog maar 3 auto's over. Het was een spannende wedstrijd en iedereen van onze piloten heeft heel goed gereden. We kwamen voor het podium, dat is zeker gelukt. Het volledige podium was voor ons! Prachtig dat je als team plaats 1,2 en 3 op jouw naam mag zeggen.
Resultaat race 1: P1 Teunkens- Van Lagen
                         P2 Lauryssen- Schouten   
                         P3 Vandierendonck-Schouten 

Heel spijtig voor Artur and Maciej dat hun weekend zo heeft moeten eindigen. 

Q2 en de tweede race waren gereden op zondag. Zaterdag reden Filip, Nicolas en Jan de kwalificatie. Zondag was het tijd voor Jaap, Dirk en Bas. En jawel, EMG was weer bovenaan het scherm te zien! Dat beloofd weer voor race 2. 
Resultaat Q2: P1 Teunkens- Van Lagen   
                     P2 Vandierendonck-Schouten   
                     P3 Lauryssen-Schouten 

De tweede manche van het weekend is vlotjes verlopen zonder slag of stoot. We ronden het weekend mooi af en we mogen enorm trots zijn op ons team. Er zullen niet veel teams zo een mooie resultaten hebben behaald op 2 dagen. 
Resultaat race 2: P1 Lauryssen- Schouten   
                         P2 Vandierendonck-Schouten 

 

We mogen zeker terugblikken op een top weekend. De resultaten mochten en zeker zijn en we hebben weer bewezen hoe een sterk team wij zijn. Een groepje mensnen met een hart voor autosport die gaan tot het bittere eind. Never change a winning team! 

Tot over 2 weken in Zolder! 
Groetjes Hanne 

 

 

 

 

                              

Reactie plaatsen

Reacties

RENAUD BECKERS
3 jaar geleden

Dikke proficiat......Voor heel het TEAM