Q1 News

Gepubliceerd op 10 mei 2021 om 21:00

Woensdag 5 mei waren opnieuw te vinden in de Belgische Ardennen. Amper drie dagen na de eerste wedstrijd van de Porsche Carrera cup Benelux stonden we opnieuw op het circuit, ditmaal voor een trackday bij Curbstone events. Mr Cayman had zijn splinternieuwe GT4 mee. Een speciaal moment, je eerste nieuwe raceauto! De eerste stint was zeer nat, te nat. We zitten bijna half mei en het heeft zelfs nog gesneeuwd. Niet veel later werd het ook rood, de condities waren te slecht. Het was typisch Spa Francorchamps weer, koud, regen,... 

Ook waren Jan, Filip en Nicolas aanwezig. Nicolas was opnieuw onze Caymanrijder zijn coach. De eerste stint reed Nicolas met de GT4 en zat hij naast hem. Het weer was zo slecht en gevaarlijk, de auto was amper op de baan te houden. Ook Filip, die gecoached werd door Jaap van Lagen en Jan kwamen terug de pitlane ingereden door de gevaarlijke condities. Na een uur was het terug groen en kon de trackday verder gezet worden. Jan had een paar vrienden bij die hij mee de baan opnam om ze eens de snelheid van een echte raceauto te laten evenaren. Filip en Jaap hebben de hele dag samen in de auto gezeten. Mr Cayman heeft ook heel veel gereden zoals altijd, samen met Nicolas en alleen. Hij heeft er nog mooie tijden uitgehaald. 
In de pitboxen was alles in orde. De sfeer was goed, ookal was het koud. Alles verliep vlekkeloos. 

Helaas was er ook een minder punt te vermelden van de dag. Een ABS failure had ervoor gezorgd dat Jan bij de Double Gauche op een halfnatte baan een lockup had. Dit was helaas een fout van Porsche zelf. Omdat de auto's nog nieuw uit het fabriek zijn, zitten er nog 'kinderziektes' in. Jammer genoeg was dit een redelijke grote fout met een zeer jammer gevolg. De auto is in de bandenmuur gegaan, gelukkig was het alleen maar blikschade.

Dit weekend is het tijd voor de tweede race van de Porsche Cup op de Redbullring in Oostenrijk, ook Jan zijn auto is gemaakt en klaar voor vertrek. Ook is er de eerste race van de GT-Open cup op het circuit van Paul Richard, waar onze nieuwe rijders Maciej en Artur in de 991.2 gaan rijden. Een druk schema op twee verschillende circuits maar uiteraard gaan we er alles aan geven! 

Bedankt voor het lezen en tot volgende week! 
Hanne 

 

Foto's: Curbstone

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.