Round 3 PCCB Zandvoort

Gepubliceerd op 17 juli 2021 om 20:59

Het weekend van 9-11 juli waren we te vinden in de duinen aan de Nederlandse kust. Het derde weekend, we zitten aan de helft van ons seizoen nu. Ditmaal waren we helaas maar met twee auto's. Nicolas kon wegens een nek blessure de wedstrijden niet rijden. Het is spijtig want hij verliest kostbare punten voor de PRO-Am klasse. 

Vrijdag reden we de twee vrije trainingen. De eerste vrije training was nog een beetje zoeken. Door een abs probleem had Jan niet veel kunnen rijden, ook de tweede vrije training kon hij er niet bij zijn omdat hij terug naar België moest voor andere verplichtingen. Filip reed in zijn tweede vrije training een heel stuk sneller. We hadden goede moed om zaterdag de kwalificatie te rijden. Filip strijdt ook mee in de PRO-Am klasse, een klasse waar iedereen dicht bij elkaar zit. 
 
Zaterdagvoormiddag was het al vroeg dag om de kwalificatie te rijden. Iedereen was klaar voor de strijd. In het begin hadden we een beetje een moeilijke quali. Het tempo lag hoog. Toch heeft Filip een mooie vierde plek in zijn klasse behaald. Jan ging als een speer. Hij had niet minder dan de tweede plek algemeen op zijn naam staan en dat voor een AM rijder! We gaan nog veel zien van Jan. 
Rond de middag gingen we allemaal richting de grid voor de eerste race van het weekend. Super spannend, wetende dat Filip goed stond in zijn klasse en onze blauwe raket helemaal van voor stond. 
Met de opwarmronde merkte Filip dat zijn stuur los zat, hij is direct naar binnen gekomen en ze hebben zijn stuur vast gezet, jammer was de race al gestart en Filip moest achteraan aansluiten. Heel veel kostbare tijd verloren. Jan was goed mee en kon zijn tweede positie behouden. Hij kon perfect mee met de PRO's. Omdat Jan een AM rijder is, heeft hij als enigste ABS en daar kon hij mooi gebruik van maken. Tot enkele minuten voor het einde, toen kreeg Jan een melding dat zijn banden plat waren, dat samen met pickup op zijn banden had hij echt het gevoel dat ze plat waren. Alle plaatsen verloren toen hij de pit in kwam. De sensoren van de wagen waren stuk waardoor hij een verkeerde melding kreeg en zijn banden niet plat waren. Heel erg jammer, anders was hij tweede algemeen geworden. Maar zo een dingen horen erbij als je een beginner bent, dat is leergeld.  Op naar race twee. 

Race twee werd gereden op zondag. Omdat de twee snelste rondes telden, startten ze allebei op een andere plek als zaterdag. Filip was goed bezig, hij was maar liefst eerste in zijn klasse. Door een stuurfoutje was hij helaas rond gegaan waardoor de auto stil viel en hij spijtig genoeg alles verloren was. Filip heeft het zeker in zich om op de hoogste trede van het podium te staan, zijn geduld wordt nog beloond, daar is heel ons team zeker van. Jan had weer laten zien dat hij mooi mee kon in het veld. Hij zat weer als enigste tussen de PRO's en is geëindigd als eerste in zijn klasse en zesde algemeen. 

Proficiat aan onze rijders en het team. We hebben een heel gezellig weekend gehad in Zandvoort. De sfeer was heel goed, iedereen was gelukkig en iedereen heeft hard gewerkt om de auto's weer top in orde te krijgen. 
Het weekend van 6-8 augustus zijn we op eigen grond. Dan rijden we voor de eerste keer in Zolder. Wij kunnen niet wachten. 
Bedankt voor het lezen en tot snel! 

Hanne 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.