Round 2: PCCB Zolder

Gepubliceerd op 14 juni 2022 om 18:51

Afgelopen weekend waren we te vinden in Zolder voor de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. Ditmaal vergezelde Nicolas ons in de AM klasse met de nr 53. Jan was uiteraard ook weer van de partij in de PRO-AM klasse.

Het weekend begon vrijdag met de vrije trainingen om de auto nog tot in de puntjes af te stellen waarna zaterdag volgde met de kwalificatie en de eerste race. De rondetijden lagen zeer dicht bij elkaar. Zoals gewoonlijk geldt de eerste snelste ronde voor de eerste race en de tweede snelste ronde voor de tweede. Jan had een mooie tijd van 1.30,9 en zette zijn auto op de 9e plaats op de startblokken en als eerste in zijn klasse. Nicolas had echter wat meer pech en had veel van zijn snelste rondes mogen afgeven door tracklimits. Hij werd teruggezet op plaats 20. Hij wist dat er een inhaalrace zat aan te komen.

Race 1 verliep vlotjes. Jan was direct mee en sloot zich aan bij de PRO’s. Voor Nicolas verliep de start niet zo goed, hij verloor 2 plaatsen maar Nicolas kwam direct terug. Hij haalde de een na de ander in en na een aantal ronden reed hij direct achter de eerste 2 in zijn klasse. Hij had maar liefst 9 plaatsen goed gemaakt en geëindigd als derde in de AM klasse. Jan is geëindigd als eerste in zijn klasse. Twee podiumplaatsen voor het Q1 team.

Zondag rond de middag was het tijd voor race twee. Jan stond op plaats 8 en Nicolas stond op plaats 20. De lichten gingen uit en iedereen was goed weg. Nicolas was weer volop bezig met inhalen tot er jammer genoeg een band aan het leeglopen was. Hij moest hiervoor binnen komen waardoor hij een ronde verloor. Uiteraard heeft hij de race uitgereden maar als je een ronde verliest kan je niet veel meer doen. Jan had zich opnieuw aangesloten bij de PRO’s. Jan had heel constant gereden en de auto weer binnen gebracht op de eerste plaats in zijn klasse. Twee keer de eerste plaats afgelopen weekend voor Jan. Weer mooie punten binnen gehaald voor het kampioenschap.

 

Goede prestatie van het hele Q1 team en volgend weekend zijn we er weer op het mooie Spa Francorchamps met de GT Cup Open.

See you on track!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.