Round 1 PCCB Spa Francorchamps

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 18:10

Afgelopen weekend was het eindelijk zover! De eerste wedstrijd van de Porsche Carrera cup Benelux. Hier had iedereen lang naar uitgekeken en hier hebben het team en de rijders lang naartoe gewerkt. Voor Jan ook zijn allereerste race ooit. Een nieuw veld, nieuwe auto's, nieuwe rijders, iedereen was benieuwd hoe het eerste raceweekend ging verlopen.


Donderdag werden de vrije trainingen gereden. Helaas was die voor Nicolas iets minder goed verlopen. Door een lockup van de banden is hij terecht gekomen in de bandenmuur. Het team heeft heel hard zijn best gedaan om de auto terug in orde te maken voor de dag erna. Helaas was er redelijke grote schade, waardoor er niet genoeg tijd was om de auto volledig af te stellen voor de volgende dag wanneer de kwalificatie werd gereden. Jan was de snelste AM-rijder en hij had een grote voorsprong. Hij stond in de top 10, de tweede AM was pas een stuk lager terug te vinden op de lijst. Voor Filip ging het ook goed, zijn vertrouwen is weer goed op peil. 

De dag erna was het tijd voor de kwalificatie. Nicolas wist dat hij niet teveel moest verwachten omdat zijn auto nog niet 100% op punt stond door zijn crash de dag ervoor. Jan heeft super goed gereden, hij heeft de auto neergezet op een mooie P8 algemeen en P1 in zijn klasse. Hij start vrijdag op een 8e plaats en zaterdag P6 op de startrij. Filip start vrijdag op P14 algemeen en P5 in de klasse, waarbij hij zaterdag op P15 algemeen start en P7 in zijn PRO-AM klasse. Nicolas start vrijdag op P15 algemeen en P6 in de klasse, voor zaterdag heeft hij P9 algemeen en P4 in de PRO-AM klasse op de tabellen neergezet.

Enkele uren later was het tijd voor race 1.  
De start was gevallen. Jan had een beetje zijn start gemist, maar was er gelukkig snel terug bij. Filip had een super start! Hij had zichzelf opgereden van P14 naar P11 maar werd eruit getikt na 3 rondes. Volledig onterecht. Helaas was het voor Filip geen leuke eerste wedstrijd. Voor Nicolas was het een beetje kat uit de boom kijken, hij heeft de race uitgereden en was versteld hoe er gereden werd. In een sprintcup wordt er stevig gereden, waar de nodige straffen worden uitgedeeld. Heel veel rijders hielden zich niet aan de tracklimits. De organisatie heeft onnoemelijk veel traden uitgedeeld aan degene die zich niet aan de raceregels hielden. Eindresultaat race 1: Jan P8/P1 AM klasse. Dikke proficiat aan Jan! Zijn eerste race ooit vlekkeloos uitgereden en een welverdiende eerste plaats in zijn categorie! Voor Filip helaas een DNF en Nicolas is geëindigd op een P14/P6 PRO-AM. 


Zaterdag stond race 2 en ook de laatste race van het weekend op de planning. Wij reden onze race in het voorprogramma van de WEC Total 6 hours of Spa Francorchamps. Jan stond in de startblokken op P6, waarna Nicolas startte op P9 en Filip P15 op zijn naam had staan. Na een goede start voor iedereen waren er zeer mooie gevechten gezien tussen de rijders. Na een aanrijding tussen 2 rijders kwam er een safetycar. Na de safetycarprocedure kwam er een herstart en daar nam Jan gebruik van. Hij heeft nog een plaatsje kunnen afsnoepen en is geëindigd op een P6 algemeen en terug een P1 in de AM klasse. Wij zijn allemaal super trots op Jan! Onze Nicolas is geëindigd op een mooie P9 en P4 in zijn klasse en onze Filip werd afgevlagd op P15 en een zevende plaats in de klasse. 

Ik denk dat we tevreden mogen terugkijken op een goed weekend. Alles is goed gegaan in het team en iedereen was tevreden. De goede sfeer was zeker aanwezig. 
Wij willen terug iedereen bedanken voor alle tijd en moeite. Er is heel hard gewerkt geweest in het aterlier en het waren zeer zeer lange dagen. Toch is iedereen altijd even positief geweest en doet iedereen zijn uiterste best voor zijn passie! 
Never change a winning team! 
Hanne 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.