Round 3: PCCB Zandvoort

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 16:44

Voor de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux reisden we af naar de Nederlandse duinen, namelijk het circuit van Zandvoort. Ditmaal namen we één auto mee, de nummer 54 van Jan Lauryssen. Hij heeft zich al goed bewezen in zijn klasse en staat los op de eerste plaats in de Pro-Am categorie.

 

Het niveau van de spint klasse ligt hoog en het veld ligt enorm dicht bij elkaar. Dat was maar weer eens bewezen in de kwalificatie. Jan had zich opnieuw vooraan gezet in zijn klasse, tussen de Pro’s op de negende plaats algemeen. Ook de tweede race startte hij op dezelfde positie.

Race één was eentje om snel te vergeten. Jan was goed bezig en sloot zich volledig aan bij de hoogste klasse. Na een aantal ronden gebeurde voor hem een crash tussen twee andere deelnemers. Iedere auto moest passeren tussen het puin waardoor Jan een kapotte band heeft gekregen door het gevolg van kapotte onderdelen die op de baan lagen. Hij heeft uiteindelijk wel nog kunnen uitrijden en heeft de auto binnen gebracht op een veertiende plaats. Spijtig van de punten, maar hier kan niemand iets aan doen.

Nieuwe ronde nieuwe kansen in race twee. Jan had een goede start en was opnieuw mee. Hij was hard aan het gaan en was niet zomaar voorbij te steken. Ik moet eerlijk toegeven dat er het afgelopen weekend wel veel is gebeurd in de PCCB. Veel botsingen, bezoek in de grindbakken, duels tussen de deelnemers waar een tik bijzat,… Gelukkig waren wij gespaard gebleven van de aanrijdingen en had Jan foutloos gereden. Jan reed lang vooraan op de vijfde plaats algemeen met de vorige deelnemers nog in het zicht. De andere in zijn klasse waren niet eens bij hem in de buurt. Hij kon zijn mannetje enorm goed staat tussen de snelle jongens. Richting het einde van de race gebeurde er nog een crash waardoor er een safetycar plaatsvond. In de ronde na de herstart had hij nog een plaatsje moeten afgeven en Jan is gefinisht op een zesde plaats algemeen en eerste in de Pro-Am klasse. Wat een top race! Applausje voor Jan en zijn sterke prestatie.

Bedankt aan het team voor een goede auto op de baan te zetten en alles daar rondom.

Binnenkort zijn we er weer vanuit Hongarije met de GT Cup Open.

Tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.