Race 1 WEK Zandvoort

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 17:37

Na een lange winterstop is het raceseizoen eindelijk van start kunnen gaan. In de winterstop hebben we evenzeer ons beste beentje voorgezet om in 2022 weer zo goed mogelijke auto’s aan de start neer te zetten. Het team is druk bezig geweest om de professionaliteit van het team nog beter te maken want ook dit jaar willen we weer kampioenschappen op onze naam.

De race heeft plaatsgevonden op het circuit van Zandvoort met de WEK. Dit is een winterkampioenschap van een paar wedstrijden. In Maart kan het nog koud zijn en dat hebben wij ook gemerkt op de paddock, gelukkig was het zonnetje er om toch een beetje warmte te geven. De eerste race van het jaar werd gereden in onze groene 992 cup met Nicolas Vandierendonck en Jan Lauryssen aan het stuur. Een sterk duo dat zeker kans zou maken op het algemeen podium, ook al waren er stevige tegenstanders met onder andere een GT3 wagen.

‘S morgens was het tijd voor de kwalificatie. Die verliep echter prima en Jan heeft de auto op de tweede algemene plek gezet. We hadden mooie verwachtingen voor de race.

Een paar uur later was het tijd voor de race, deze zou vier uur duren. De lichten gingen uit en Jan vloog weg als een raket. Hij nam direct de eerste plek, voor de GT3 M6 machine. Nicolas en Jan hebben zo hard gereden dat Q1 maar liefst 42 seconden voorsprong op P2. Heel netjes gereden van team België.

Helaas had het niet mogen zijn en hebben wij maar liefst 50 seconden straf gekregen. Bijna één minuut van onze rijtijd hebben ze ons afgetrokken, de laatste 10 minuten van de race zonder enige waarschuwing. Jammer dat de organisatie heeft gewacht tot het einde zodat wij niet nog harder konden rijden om toch onze plaats te behouden. Wij staat er als team 100% achter dat als er regels worden overtreden, daar zeker een sanctie tegenover moet staan, maar wel als dit logisch en de regels wel degelijk worden overtreden. Dood zonde dat wij met 42 sec voorsprong, onze eerste plaats hebben mogen afgeven en net tweede zijn geworden. Maar vanbinnen weten wij allemaal dat we gewonnen hebben. Onze piloten hebben ijzersterk gereden en het team heeft een uitstekende wagen neergezet en een goede service gegeven. Nu zijn we al een beetje opgewarmd voor de verdere races van het drukke aankomende raceseizoen. Wij kijken er in ieder geval al naar uit.

Tot snel!

Q1 Trackracing crew and pilots

 

📸 WEK Facebook 

Carsandcurbs

Reactie plaatsen

Reacties

André den Elsen
2 jaar geleden

Diplomatiek verantwoord verwoord dat de overwinning door jullie neus is geboord, Jan reed in januari al als een leeuw en zal dit blijven doen in andere kampioenschappen net als Nicolas.
Feit blijft dat ze jullie niet onderschatten, volhouden 💪🏻