Belcarseries: 24 Hours of Zolder

Gepubliceerd op 15 augustus 2022 om 20:49

Het weekend waar iedereen het meest naar heeft gekeken maar tegelijk ook een van de zwaarste weekenden van het jaar: de 24 Hours of Zolder.

Dit jaar hadden we het geluk dat er twee prachtige wagens onder het Q1 team reden met sterke rijders die zeer aan elkaar gewaagd waren. Porsche 992 GT3 cup #52 met team: Vandervelde, Ortelli, Van Laere, Paque, Cordeel en Porsche 992 GT3 cup #55 met team: Rau, Latorre, Teukens, Lauryssen. Voor Tommy Rau was het zijn eerste racewedstrijd, dus ook 24 uur wedstrijd ooit maar we hadden alle vertrouwen in hem dat hij vlekkeloos vooraan zou meestrijden. We waren natuurlijk gekomen voor het algemene podium voor beide wagens en wisten dat het een zwaar weekend ging worden door de hoge temperaturen, maar dat ging ons zeker niet tegenhouden om de strijd volledig aan te gaan.

Het team had letterlijk dag en nacht gewerkt om twee perfecte auto’s klaar te stomen voor donderdag, wanneer zoals altijd de vrije trainingen en kwalificaties plaatsvinden.  Op één koppeling probleem voor wagen 55, is alles foutloos en vlot verlopen. We keerden donderdagnacht huiswaarts met P6 #52(Cordeel) en P8 #55(Lauryssen) op de startgrid.

Zaterdag was dè dag waar iedereen zo lang naar uitgekeken en voor gewerkt had. Na de warm up en gridwalk was de 24 Hours of Zolder om 16:00 van start gegaan. Het eerste uur ging het er al erg hard aan toe. Er was een zeer grote strijd binnen de GTA klasse, het niveau lag hoog en is ook niet meer gezakt. Al snel kwamen we op P1 voor #55 en P4 voor #52 terecht. Het veld bleef zo kort bij elkaar dat de eerste vier posities regelmatig wisselde door pitstops of strategie.  Toen het na 12 uur wedstrijd er voor de tweede keer een rode vlag kwam, was onze groen-gele 52 betrokken bij de crash en was het verhaal helaas afgelopen. Er gebeurde een grote crash na de exit van een bocht waar onze rijder met volle snelheid uitkwam, hij moest uitwijken voor de Audi GT2 en uiteindelijk belandde hij in de muur. Op dat moment lag de wagen op de 5e plaats. De schade was te groot om de race verder te zetten. Een grote teleurstelling voor iedereen, er had zoveel meer ingezeten.

Voor de paarse bolide was de strijd nog niet afgelopen. Hij wisselde constant van positie met de Audi R8 tussen P1 en 2, tot we de nacht uitkwamen op P2. Alles verliep vlot, geen problemen aan de auto, de rijders konden op hoog tempo doorrijden. We zijn op P2 blijven staan met een paar rondes achterstaand voor de laatste uren en uiteindelijk ook gefinisht op de tweede plaats algemeen.

Een super resultaat, mogelijk gemaakt door een super team en super rijders. De ontlading was groot en iedereen was trots, moe maar voldaan. Spijtig dat we het niet met beide auto’s hebben kunnen afmaken but that’s racing. Het was een zeer zware editie dit jaar maar we kijken alleen maar terug naar mooie een 24uur om nooit te vergeten. Het team heeft hard gestreden en wij zijn ook ontzettend dankbaar voor iedereen die hieraan heeft meegeholpen.
One team one family 

📸 Kevin Gevers   
GK media 66 
m-foto.be 
Rudy Houberechts  
RKLSB2904 
Patje fotografie 
LW-foto
Frederick Koninckx 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.