Round 1: PCCB Spa Francorchamps

Gepubliceerd op 8 mei 2022 om 14:39

Eindelijk is het terug tijd voor de spannende sprintraces. De eerste manche van de Porsche Carrera cup Benelux werd gereden in de Vlaamse Ardennen. Afgelopen winter hadden ze het circuit van Spa onder handen genomen met kleine aanpassingen aan de baan en volledige nieuwe asfalt. De nieuwe Eau Rouge zal voor iedereen spannend zijn. 
Dit seizoen is onze 54 er weer bij, natuurlijk met Jan Lauryssen achter het stuur. Na vorig jaar bekroond zijn geweest tot Am kampioen in zijn allereerste seizoen ooit, stapt hij dit jaar een trede hoger en sluit hij zich aan bij de Pro-Am's. Hij reed ook zijn eerste keer races zonder abs, die hij vorig jaar wel nog had. 

Donderdag waren er twee vrije trainingen. Zo werd de auto tot in de puntjes afgesteld om hem vrijdag en zaterdag zo snel mogelijk over de streep te laten komen. In de vrije trainingen had hij de beide sessies de snelste ronde op zijn naam staan. Vrijdag was er 's morgens de kwalificatie, namiddag de race. De snelste tijd telt voor de eerste race, de tweede snelste tijd voor de tweede. Dat Jan kan rijden weten we allemaal. Hij mag namelijk de eerste race vertrekken als eerste van zijn klasse en 7e algemeen in het competitieve veld.
Om 16:25 gingen de lichten uit en startte race 1. Jan had een goede start en was zelfs al een plaats naar voor gegaan. De race verliep netjes en Jan is geëindigd als eerste in zijn klasse, voor de bv's Tom Boonen en Koen Wauters, ook nogsteeds na 5 sec penalty voor track limits. 

De tweede race was zaterdag om 10:00. Ditmaal starte hij als eerste in de klasse en 10e algemeen. Jan had een goede pace gevonden achter de pro's en kon die mooi houden. Na een aanrijding tussen twee andere deelnemers kwam er een safetycar en het hele veld zat weer bij elkaar. Uiteindelijk is Jan refinished als eerste in zijn klasse, maar door opnieuw 5 sec penalty had hij zijn plaats mogen afstaan. 

Wij blikken terug op een mooi eerste weekend. We hebben al kostbare punten binnen gehaald voor het seizoen. 
Volgend weekend zijn we terug te vinden op het circuit. Deze keer in Zolder voor de eerste race van de Belcar Endurance Championship. 
See you at the track! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.