Q1 News

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 12:51

Vrijdag 16 april waren we te vinden in Spa Francorshamps voor een officiële testdag van de Porsche Carrera cup Benelux. We waren allemaal al vroeg uit de veren om te vertrekken naar het mooie F1 circuit. Met 3 auto's hadden we een drukke dag in het vooruitzicht. Om 10 uur was het tijd voor de eerste sessie met de 992's op het snelle circuit.

Omdat het volledige nieuwe auto's zijn, staan we nog onder toezicht van Porsche, die ons iets later kwamen vertellen dat we de volledige ophanging vijf mm hoger moesten zetten omdat de auto de grond raakt aan de Eau Rouge en zo het stuurhuis kan kapot gaan. 

Het team heeft goed zijn best gedaan om alle drie de auto's snel klaar te hebben en volledig opnieuw uit te lijnen, waarna de auto's daarna terug op controle moesten bij Porsche. Ondanks de drukte was de sfeer goed en deed iedereen  zijn taak goed. 

Namiddag was het weer zover. Filip werd gecoached door Jaap van Lagen, een professionele rijder die enorm veel ervaring heeft in Porsche. Jan is gelukkig terug gezond, heeft geen Corona meer en Nicolas had eindelijk zijn RaceKeeper in de auto. 

Het is een volledige nieuwe auto voor teams en rijders en op ieder circuit is het eigenlijk terug vanaf vooraf aan beginnen.  Naar het einde van de dag kregen we van Porsche de opdracht om te stoppen. Iedere auto moest van de baan af. Omdat er toch nog wat foutjes zitten in de 992, hebben ze het uit veiligheid voor de rijders de baan stilgelegd. 

Na het opruimen vertrokken we terug richting Neeroeteren om daar de auto's weer klaar te maken voor de volgende dag. Zaterdagmiddag vertrokken we met 4 bolides richting Barcelona voor de officiële training van de GT Open, samen met onze 2 nieuwe rijders Maciej en Artur van Polen.  Daarover later meer info.

Bedankt aan iedereen voor de inzet! 

Tot snel! 

Hanne 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.