Q1 News

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 20:33

Q1 News

Donderdag 4 maart zijn we weer afgezakt naar het circuit van Zolder. Het weer was slecht, heel slecht. Gevaarlijke condities, aquaplanning op de start/finish. De volle concentratie was van groot belang. Gelukkig zijn we er zonder brokken vanaf gekomen, voor anderen was dat helaas anders...

Onze 991.2 (met een nieuw jasje) en de Cayman waren er weer bij. Didier, de rijder van de Cayman heeft weer progressie geboekt. Zo heeft hij zijn eerste volledige stint van 1u10 gereden, dat in afwachting van zijn eerste BDGC-wedstrijd.  Ook de nieuwe ploeg rond Didier, Ivan en Jasper is veel vooruit gegaan. 

 

De cup heeft grote sprongen gemaakt tussen het begin en het einde van de dag. We moesten een oplossing vinden voor de aquaplanning en het volledige gebrek aan grip. Eigenlijk te gevaarlijk als je erover nadenkt. Het was zo koud dat de banden geen temperatuur kregen. Hoewel het buiten koud was, hadden we het toch ook even heel erg warm vanbinnen. De auto ging in aquaplanning op het rechte stuk, volledig richting muur.  Ed ging al achteruit voor de impact die ging komen. Met de ultieme car control heeft Nicolas hem nog recht gekregen. Chapeau om dat even te doen in aquaplanning. Volgens hem de beste safe uit zijn carrière en hij heeft er al een hele reeks gehad, dus dan kan je je al iets voorstellen. Maar goed dat hij hem nog net heeft kunnen saven, anders had onze paarse vriend maar een kort leven gehad. 

 

Bedankt allemaal voor het lezen, 

Groetjes Hanne 

 

Bedankt aan Ronald voor de foto's!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.