BGDC Race 1 Hundred series

Gepubliceerd op 27 maart 2021 om 21:16

Zaterdag 27 maart was het de eerste race van 2021 en ook Didier Rousseau zijn eerste wedstrijd. Didier reed zijn eerste wedstrijd samen met Nicolas Vandierendonck, die hij ook gecoached heeft doorheen zijn traject. Didier heeft ruim 1,5 jaar ervaring en heeft al mooie prestaties neergezet. Onze stagiaire Jasper doet de engineering, voor hem is het ook zijn eerste race in zijn carrière. 
Na lang aftellen was het zo ver en stonden we vandaag op de paddock van het circuit van Zolder. Ondanks Corona was de sfeer heel goed. Er was een heel ontspannen sfeer doorheen de hele dag. In de namiddag was er de kwalificatie waarbij we een mooie p4 algemeen en p1 in klasse behaalden met een 1.38.0.

Om 14:30. begon de race. De eerste stint verliep moeilijker door overstuur. In de start reed Nicolas van p4 naar p3. Na de eerste pitstop vielen we terug naar P4. Didier heeft één uur gereden met een mooie 1.41 als beste tijd. Na de tweede pitstop was er nog één uur te gaan toen Nicolas instapte voor zijn tweede stint. De auto reed veel beter. Helaas hebben we een Stop and go gehad voor speeding pitlane, er was geen limiter in de auto. Toen zijn we teruggevallen naar p3, met 12 seconden goed te maken op de BMW. Op nog 4 seconden achterstand spinde de BMW, waardoor we een plaats omhoog schoven. Nicolas ging achter leider, een Ford Marc cars V8 en bleef druk zetten. Op de exit van de rea had de V8 een aanrijding met achterligger. Q1 wint met 1 ronde voorspong op TCR en de BMW GT4! 

Een top prestatie door onze piloten, Jasper en ons team. P1 algemeen, mooier bestaat niet op je eerste wedstrijd ooit! 
Bedankt aan iedereen die dit heeft waargemaakt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.